Donkerbruin en Lichtbruin zijn weer op voorraad en direct leverbaar

Hoe composiet gemaakt wordt

Hoe composiet gemaakt wordt

Composiet Een composiet is een samengesteld materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten.

Onze vlonderplanken bestaan uit twee basiscomponenten. Samen met toevoegingen om de materialen te binden, schimmelwerend te maken en kleurvastheid te geven.

Hout
Resthout afkomstig uit zagerijen.

Kunststof
Gerecycled HDPE kunststof korrels. Dit materiaal is afkomstig van gerecycled plastic afval.

Hout-kunststof composiet vlonderplanken worden gemaakt door het combineren van houtvezels of houtmeel met gerecycled kunststof. Het productieproces omvat verschillende stappen:

  1. Grondstoffen: Houtvezels of houtmeel, afkomstig van houtsnippers, zaagsel of houtresten, worden verzameld. Het kunststofmateriaal bestaat meestal uit gerecyclede plastics, zoals polyethyleen of polypropyleen.

  2. Mengen: De houtvezels en het kunststofmateriaal worden gemengd in de juiste verhoudingen. Dit mengproces kan worden uitgevoerd in een speciale mixer of extruder om een homogeen mengsel te verkrijgen.

  3. Extrusie: Het gemengde materiaal wordt vervolgens door een extruder gevoerd, waar het onder hoge druk en temperatuur wordt verwarmd en geperst. Dit proces smelt het kunststof en zorgt ervoor dat het zich goed mengt met de houtvezels.

  4. Vormgeving: Na het extrusieproces wordt het gesmolten materiaal door een matrijs geperst om de gewenste vorm van de vlonderplank te krijgen. De matrijs kan verschillende profielen hebben, zoals geribbeld, gegroefd of glad.

  5. Koeling en uitharding: De gevormde vlonderplanken worden gekoeld om ze af te laten koelen en uit te harden. Dit zorgt ervoor dat het materiaal zijn vorm behoudt en de benodigde sterkte krijgt.

  6. Afwerking: Na het uithardingsproces worden de vlonderplanken gesneden en op de gewenste lengte gebracht. Eventuele randafwerkingen of reliëfs kunnen ook worden toegevoegd tijdens dit stadium.

  7. Kwaliteitscontrole: Voordat de vlonderplanken worden verpakt, ondergaan ze een grondige kwaliteitscontrole om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de vereiste specificaties en normen. Dit omvat visuele inspectie, maatcontrole en mechanische tests.

  8. Verpakking en distributie: De voltooide vlonderplanken worden verpakt en zijn klaar voor distributie naar de winkels of rechtstreeks naar de consumenten. Ze worden vaak geleverd met bijbehorende bevestigingsmaterialen en installatie-instructies.

Het gebruik van hout-kunststof composiet vlonderplanken biedt voordelen zoals duurzaamheid, weerbestendigheid, en verminderde behoefte aan onderhoud in vergelijking met traditionele houten vlonderplanken.